موسیقی غمگین طرفداران بسیاری دارد اما علت اینهمه علاقه به
موسیقی غمگین در چیست ؟ اگر به شدت اندوهگین باشیم، ممکن است تصور کنیم چیزی وجود ندارد که بتواند
افسردگی را از ما دور کند و دوباره طعم شادی را بچشیم. حتی ممکن است با دیدن رنج و اندوه دیگران از شاد بودن احساس گناه کنیم. گویی باید با اندوه، هزینه غم موجود در دنیای هستی و زندگی اطرافیان را بپردازیم، اما وقتی به تاریخ اکثر فرهنگ ها و ملت های دنیا در دوره های مختلف زندگی شان دقت کنیم متوجه می شویم موسیقی غمگین بسیار طرفدار داشته است.
در واقع
آهنگ غمگین، اندوهی را در ما زنده می کند که کاربردهای متفاوتی دارد. تحقیقات نیز نشان داده که موسیقی غمگین در تنظیم و متعادل سازی احساسات انسان نقش دارد. البته غوطه ور شدن در موسیقی غمگین ممکن است فرد را بشدت دچار
افسردگی کند و او نتواند از زندگی آن گونه که باید بهره ببرد. این نوع موسیقی در حد متعادل می تواند او را به همدردی با دیگران تشویق کند.
وقتی فردی در تنهایی هایش از موضوعی رنج می برد، ممکن است اندوه او را به درماندگی و ناامیدی برساند، اما موسیقی غمگین با افزایش احساس ارتباط و پیوند اجتماعی با دیگران جلوی وضعیت مخرب غم و اندوه را می گیرد.
امروز جامعه بشری شبیه به کشتی می ماند که هر فرد از آن مشغول جدا کردن تکه های چوب از بدنه آن است تا برای خود قایق نجات بسازد. این خودخواهی و خود بینی در بعضی موارد منجر به آن می شود که حس اعتماد و دوستی در بین افراد از بین برود.
امروز برای بعضی از ما مسائل مختلف در زندگی مان معنای خود را از دست داده و در خیلی موارد ارزش ها با ضد ارزش ها جابه جا شده اند، همچنین مسائل دیگری مثل روابط بین فردی و حتی از آن ساده تر مسائل مالی و ... باعث افسردگی در بین افراد شده است. با این تفاسیر طبیعی است که این شرایط در وادی موسیقی نیز تاثیرگذار بوده و باعث شده مخاطبان و خوانندگان تمایل بیشتری به آهنگ های غمگین داشته باشند.
البته این نکته جالب است که در بعضی موارد مخاطبان بعد از شنیدن موسیقی غمگین احساس لذت و خرسندی می کنند و این حس به این دلیل است که در آهنگ های غمگین نوعی احساس آرامش وجود دارد.